Klapa Žrnovnica
 
Anketa
Kakav klapski repertoar najviše volite slušati?
 
Trenutno online
Trenutno aktivnih Gostiju: 26 i Članova: 1 
  • Winstonwhads
Visitors370626

Monografija "17.7.2017."

Na inicijativu g. Marka Marina, koji je ujedno i urednik, a u izdavaštvu Kulturno umjetničkog društva Žrnovnica, tiskana je monografija „17.7.2017.“.

“Kako nekome nakon mjesec dana, nakon godinu dana ili pak više vremena, predočiti sve dimenzije prirodne katastrofe, požara, strahote koja se tog kobnog 17. srpnja 2017. nadvila nad Splitom, Solinom i Podstranom.
Trebalo je dokumentirati, zabilježiti za buduća pokoljenja te događaje, kada je vatrena stihija uništavala sve pred sobom .... “, počeo je g. Marin u svom uvodniku knjige.
Svoje impresije i dojmove sa požarišta, u knjizi su iznijeli: g. Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske Županije; g. Andro Krstulović, gradonačelnik Splita; g. Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina te g. Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.
Fotografije je ustupila Hanza Meda d.o.o. zajedno sa svim CROPIX-ovim snimateljima koji su prije ili nakon požara ovjekovječili sva požarom zahvaćena mjesta: Tugare, Srinjine, Sitno Gornje i Donje, Žrnovnicu, Kučine, Mravince, Strožanac, Split, Kilu-Karepovac, Mejaše....., a pozivu na ustupanje fotografija za objavu su se odazvali i: Anamarija Ljubos, Andrija Vrcan, Damira Kalajžić, Duje Marin, Ivica Lolić, Jagoda Mihanović i Marin Tijardović.
Teks za knjigu je priredila Sandra Barčot, dok je knjigu dizajnirao Nino Tocigl.
Početna naklada od 1.000 komada je tiskana u SD Print d.o.o.

Želimo i ovim putem zahvaliti na podršci i financijskoj potpori, ponajviše g. Milanu Bandiću, gradinačelniku Grada Zagreba te g. Blaženku Bobanu, županu Splitsko-dalmatinske županije; g. Daliboru Ninčeviću, gradonačelniku Solina; g. Davoru Malenici, Elektra d.o.o. i g. Marku Marinu, jer bez njih sve ovo ne bismo uspjeli objediniti u jednu cjelinu, koja će svima ostati za uspomenu i sjećanje na nešto što se više ne bi smjelo dogoditi.
Na potpori i svesrdnoj pomoći zahvaljujemo i g. Ivanu Kovačeviću, zapovjedniku JVP Grada Splita; g. Andri Krstuloviću, gradonačelniku Splita; don Mario Matkoviću, Martinu Marinu, Jozi Mihanoviću, Nikši Barbariću.... Nadamo se da nismo nekoga nenamjerno izostavili.

U dogovoru sa don Mariom knjigu ćemo u Žrnovnici poklanjati nakon svih misnih slavlja na blagdan Velike Gospe, zaštitnice Žrnovnice, 15. kolovoza, dok će se mještanima ostalih opožarenih Župa u dogovoru sa župnicima knjiga poklanjati tokom sedmice ili u nedjelju nakon svete misie.


U Žrnovnici podijeljena monografija 17.7.2017.

U Žrnovnici na blagdan Velike Gospe, nakon svih misnih slavlja, članovi KUD-a Žrnovnica su svojim sumještanima poklonili monografiju "17.7.2017.".
Monografija je tiskana na inicijativu samog urednika g. Marka Marina sa ciljem da bude podsjetnik na strahotu koja se više nikad ne bi smjela dogoditi.

U ostalim župama svih požarom zahvaćenih mjesta knjiga će se dijeliti tokom iduće sedmice.

 


Podijeljena monografija

 

Ove nedjelje monografija „17.7.2017.“ je podijeljena i u Župama: Tugare, Srinjine, Sitno Donje, Sitno Gornje, Strožancu, Kučinama, Mravincima ......., a na nedavno održanoj Dječjoj alci u Brnazama našla se u i rukama gospodina Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba, kojem smo zahvalni na velikoj pomoći i potpori koju nam je iskazao pri tiskanju monografije.

Brnaze, 20. kolovoza 2017. godine

 

 

 

 

.

 
Kalendar nastupa

23. rujna

Samostalni koncert SUTIVAN, o. BračAudio galerija

mp3 flash player by undesign website design.

Video galerija

Tekstovi i note
tekst 1
tekst 1
Calendar